Marketing in komkommertijd alleen voor groenteboer?

Ben jij een vastgoedprofessional en nog aan het genieten van je vakantie? Of ben je aan het werk en is er bijna niemand bereikbaar? Een prima tijd om zaken waar je normaal niet aan toekomt op te pakken en op andere vlakken zoals marketing even wat gas terug te nemen. Wij horen vaak opmerkingen als; “we starten na de bouwvakantie, “we doen even wat minder budget in de zomermaanden, “in de vakantie bereiken wij toch niemand. Maar is dit nog wel de juiste aanpak?

Het is typisch traditioneel media denken uit de tijd dat alleen Veronica naar je toekwam in de zomer! Bijna net zo oud als het woord komkommertijd. Het woord komkommertijd is naar alle waarschijnlijkheid een leenwoord uit het Engels en werd gebruikt in kleermakerskringen en is voor het eerst opgetekend in 1700. Nogal lang geleden dus, werden de komkommers in de zomer geoogst en verliet de adel de stad waardoor er voor de kleermakers niet veel te verdienen viel.

Tegenwoordig is dat wel anders!

Zo hebben wij het hele jaar door verse komkommers. De groenteboer is qua marketing allang niet meer seizoensgebonden. Verlaat niet alleen de adel de stad, maar gaat de hele goegemeente op zwarte zaterdag richting Frankrijk, Spanje of andere zonnige bestemming. Wil iedereen op vakantie de hele dag gratis WiFi en hebben de Nederlandse huishoudens gemiddeld 5 WiFi apparaten (7% zelfs 10 of meer!) tot hun beschikking die in meerderheid mee gaan op vakantie.

Ook het businessmodel van de kleermaker heeft in 316 jaar bij de meesten een behoorlijke evolutie doorgemaakt. Kleermakers zitten in de zomermaanden echt niet knarsetandend in de stad te wachten op omzet en hun tijd te verdoen met het reorganiseren van hun speldenkussen. Je kan tegenwoordig daar zijn, waar je klanten zijn! Kleermaker Suitsupply geeft met haar marketing hier optimaal invulling aan met sponsoring van het Nederlands Olympisch Team tijdens de Spelen in Rio.

Maar ook met minder marketingbudget en als  je geen kleermaker bent maar bijvoorbeeld makelaar kan je daar zijn waar je klanten zijn. En juist in de vakantieperiode!

Wist je dat het zoekvolume in Google naar termen als “huis kopen en “huis verkopen in de maand augustus elk jaar het hoogst is? Je moet daar zijn waar de klanten zijn! Wist je dat 63% van de Nederlanders een Facebook profiel heeft waar zij tijdens de vakantie nog vaker op inlogt? Ook op vakantie in Timboektoe bereiken wij met gemak Rotterdamse ondernemers in de leeftijdscategorie 30-65. Met voldoende relevantie en een duidelijk doel kan je in de zomermaanden nog makkelijker de dialoog aan met je klant!

Of je nu leads, website traffic, nieuwe fans of interactie met fans wilt, de zomermaanden lenen zich daar prima voor. Als je maar daar bent waar de klant is. Op zijn tijdlijn bijvoorbeeld! Kijk maar naar de resultaten van een recente Facebook campagne voor extra Pagina Likes voor de Rotterdamse bedrijfshuisvestingsmakelaar Parc Makelaars.

marketing facebook

Geen Pagina Likes van profielen uit Sri Lanka of het midden oosten die je doorgaans krijgt via een Page Like Campagne via Facebook. Geen irrelevante Pagina Likes uit verre oorden die je van duistere partijen online krijgt aangeboden. Maar via een pakkend relevant bericht tijdens de vakantie, Rotterdammers (vaak in verre oorden) actief aanspreken op hun verbondenheid  met Rotterdam.

Vervolgens zijn de Rotterdammers die positief reageerden op het bericht uitgenodigd voor het Liken van de pagina. Dit vertaald zich direct in groei van de actieve relevante fanbase. Een simpele en betaalbare manier om daar te zijn waar je klanten zijn, op basis van locatie, timing EN relevantie!

Samen kijken hoe wij jouw bedrijf dichterbij jouw klanten brengen?

Wij geven je graag een grote knal voorwaarts!

Kennismaken?