Facebook en Instagram 5 +1 redenen waarom je juist in komkommertijd zou moeten adverteren!

Facebook en Instagram adverteren in komkommertijd?

Ben jij een andersdenkende ondernemer? Redeneer jij anti-cyclisch en speel jij graag in op de kansen in de markt? De zomervakantie en bouwvak komen er aan. Als de meeste van je concurrenten een stapje terug doen op Facebook en Instagram in deze periode kan jij profiteren van hun afwezigheid. Daarnaast hebben jouw potentiële klanten in de zomermaanden meer vrije tijd. Hierdoor zijn ze vaker en goedkoper te bereiken!

In deze blogpost geven wij je 5 + 1 goede redenen waarom je juist in komkommertijd zou moeten adverteren op Facebook en Instagram en bijvoorbeeld goedkoop zou kunnen bouwen aan Social Proof voor jouw onderneming.

social advertisingOud media denken versus nieuw media denken

Al in een eerdere blogpost schreef ik over de kansen die er liggen in komkommertijd. Van 21 juli a.s. tot en met 19 augustus is het zomervakantie in Nederland. Als de zomervakantie en bouwvak beginnen is de typische reactie van veel bedrijven; “We doen het in deze maanden even rustig aan met de marketing” of “We starten deze campagne na de bouwvak”. Typisch oud media denken!

Bij nieuw media denken en social advertising in het bijzonder moet je denken in vraag en aanbod. Door minder activiteit van andere ondernemers (vraag naar vertoningen) en door vakantie meer vrije tijd van je doelgroep (meer aanbod om te vertonen) is dit een van de beste perioden om goedkoop bereik te pakken en te werken aan doelen zoals de groei van je fanbase op social media.

Het belang van relevante fans en volgers

social advertisingOmdat het organisch bereik van zakelijke Facebook- en Instagram pagina’s door de algoritmes steeds verder wordt teruggeschroefd is toename van het organisch bereik niet de belangrijkste reden om actief aan je fan en volger base te bouwen. Aanwas van fans en volgers hebben vooral impact op Social Proof van jouw onderneming.

Consumenten en B2B inkopers nemen de stand van jouw social community’s steeds vaker mee in hun aankoopbeslissing! Ook de markt redeneert steeds meer vanuit aantallen getuige deze jaarlijkse publicatie van de Facebook pagina Makelaars van Morgen. Niet voor niets dat veel bedrijven zich laten verleiden tot de aanschaf van nep fans en volgers om zo hun sociale status wat op te poetsen. Een totaal verlies aan relevant organisch bereik voor lief nemend. Doe er niet aan mee! Bouw op een organische manier en via social advertising aan een relevante fanbase in jouw werkgebied en voorkom bereik in bijvoorbeeld Sri-Lanka!

Een relevante fan- en volger- base geeft je per slot van rekening ook een uitstekende bron waarmee je  nieuwe fans en klanten kunt vinden via de lookalike audiences van Facebook en Instagram.

Wil je meer inzicht in wat je met je huidige fans, volgers en klanten kunt doen om nieuwe klanten te bereiken? Vraag ons advies!

5 +1 redenen waarom je juist in komkommertijd zou moeten adverteren en goedkoop kan bouwen aan social proof voor jouw bedrijf:

  1. In de zomermaanden zijn er minder adverteerders in de Facebook en Instagram veiling door oud media denken. Minder vraag betekend goedkopere- impressies, interactie, kliks en fans!
  2. In de zomermaanden heeft de doelgroep meer vrije tijd en is deels op vakantie en dus makkelijker te bereiken. Ze loggen per dag meer dan gemiddeld in op Facebook en Instagram. Dit zorgt voor meer aanbod om aan te vertonen en dus goedkope impressies, interactie, kliks en fans!
  3. Het effect van extra relevante fans en volgers van je pagina zorgt voor meer Social Proof. De nieuwe fans en volgers zijn relevant en zijn niet na de zomer gelijk vertrokken. Zowel consumenten als B2B inkopers hechten steeds meer waarde aan fans en reviews.
  4. Meer fans zorgt voor meer organisch bereik van je pagina. Als je meer mensen bereikt wordt de kans op betrokkenheid van je Fans bij berichten vergroot. De relevantie van je pagina uitgedrukt in de IPM score (interaction per mille score) van je pagina stijgt.
  5. Berichten met meer betrokkenheid krijgen een hogere relevantie score in de Facebook en Instagram advertentieveiling. Dit zorgt voor goedkopere impressies, interactie en fans!
  6. Vraag de BIG BANG! zomeractie aan! Wij maken op maat een passende zomeraanbieding waarbij wij gezamenlijk kijken naar de doelen die je deze zomer wilt behalen en de mogelijkheden die het beschikbare budget bieden voor de maanden juli en augustus 2018.

FIJNE ZOMER!

Social Proof op Facebook van een aantal van onze opdrachtgevers:

Bijna 20.000 fans: Welcome in Winterberg

Ruim 12.000 fans: Welcome in Zeeland

Bijna 10.000 fans: Rijndelta Makelaars

Bijna 5.000 fans: Hooft & Mooij Makelaardij

Bijna 5.000 fans: Beleggingspanden.nl