Leadgeneratie voor Leegstaand Vastgoed. Dweilen met de kraan open!

Leads genereren voor Leegstaand Vastgoed? Dweilen met de kraan open of Lead Nurturing anno 2017?

Bent u bedrijfsmakelaar of eigenaar van commercieel vastgoed? Of anderszins als vastgoedprofessional werkzaam in de bedrijfshuisvestingsmarkt? Dan is de kans groot dat het terugdringen van leegstaand vastgoed onderdeel is van uw dagelijkse werkzaamheden.

Dweilen met de kraan open!

Er wordt veel tijd en geld gestopt in het kenbaar maken van leegstaand vastgoed en het genereren van leads. Een “te koop of te huur bord”. Een website met actueel beschikbaar aanbod. Een breed netwerk relaties, goede telefonische bereikbaarheid en CRM. Daarnaast staat uw aanbod naar alle waarschijnlijkheid aangemeld op o.a. Funda in Business en adverteert u actief op Google en bijvoorbeeld Facebook.

De concrete bezichtiging- en contact- aanvragen die deze inspanningen opleveren worden nauwkeurig bewerkt om tot een deal te komen. Hoe anders is dat met ondernemers die niet meteen een aanvraag doen. Zoals de websitebezoekers die de objectpagina’s op de website hebben bezocht. Naast een verdwaalde remarketing poging hier en daar worden deze koudere leads eigenlijk aan hun lot overgelaten. Is dit niet zonde van alle inspanning? Het lijkt wel dweilen met de kraan open!

Lead Nurturing

Anno 2017 wordt het tijd dat het begrip “lead nurturing” ook in de bedrijfshuisvesting markt in zwang raakt. De tijd van passief wachten tot de telefoon gaat is echt voorbij. De (beperkte) vraag in de markt vraagt om een pro-actieve benadering. Stapsgewijs zullen koudere leads begeleid en bewerkt moeten worden tot warm contact en uiteindelijk tot het nemen van een beslissing. Precies daar zit de toegevoegde waarde van de succesvolle vastgoedprofessional!

Door inzichtelijk te krijgen welke bedrijven naar welk leegstand vastgoed op uw website kijken kunt u snel signaleren welke ondernemers open staan voor nieuwe huisvesting. Vervolgens kunt u op verschillende manieren (zoals post, telefoon, mail, Linkedin) proberen de dialoog met deze ondernemers aan te gaan.

Hoe werkt dit?

Leadfeeder is een slimme en simpele tool voor de b2b vastgoedprofessional om inzicht te krijgen in je websitebezoekers. Welke bedrijven komen er op je website? Naar welke panden kijken ze? Hoelang en via welke bron? Welke contactpersonen bij deze bedrijven staat dicht bij ons via email of Linkedin? Het wordt ineens allemaal inzichtelijk.

leegstand vastgoed

Dashboard Leadfeeder

De Praktijk

Regionale Bedrijfsmakelaar:
“Wij gebruiken Leadfeeder om de MKB en MKB+ ondernemers uit de regio te identificeren die naar leegstaand vastgoed kijken. Bedrijven die naar ons actuele aanbod kijken hebben immers in de meeste gevallen een verhuisbehoefte. Relaties waarvan wij zoekgedrag zien wat duidt op behoefte benaderen wij direct. Zo hebben wij een particuliere belegger waarvan wij dachten dat hij niet op de markt was, eerder dan de rest, kunnen bewegen richting ons aanbod. Bij elke geïdentificeerde ondernemer die nog geen relatie van ons is kijken wij hoe wij makkelijk, prettig en relevant de relatie kunnen aanknopen. Dat doen wij via Linkedin, email of per telefoon. Hierbij hebben wij per kanaal een vaste aanpak of script.

Klantgericht niet Pandgericht

Wij benaderen deze ondernemers met een algemene introductie zonder te refereren aan het websitebezoek en de bekeken panden. Wij willen niet dat de ondernemer het gevoel krijgt dat hij bespied wordt. Het geeft je de mogelijkheid de breedte van je aanbod en dienstverlening te presenteren. Dus klantgericht en niet pandgericht! Het zoekgedrag van large corporates en bedrijven buiten onze regio gebruiken wij niet voor een pro-actieve benadering. Proactieve benadering is daar vaak lastig en bewerkelijk met een kleinere kans op relevantie en succes. Daarnaast wordt een dergelijke zoekvraag ook via andere kanalen bij ons zichtbaar.

Leadfeeder geeft ons tot slot handvatten voor rapportage naar opdrachtgevers. Wij maken inzichtelijk uit welke branches er interesse wordt getoond voor hun pand. Daarnaast worden deze insights gebruikt bij onze wekelijkse verkoopvergadering.

Leegstaand vastgoed

BIG BANG! Leadfeeder Fan van het eerste uur!

Meer weten over Leadfeeder en Lead Nurturing in de bedrijfshuisvestingsmarkt? Samen uw inspanningen voor het terugdringen van leegstand vastgoed een grote knal voorwaarts geven? Neem contact met ons op!

 

 

Bent u al relatie van BIG BANG! en gebruiker van Leadfeeder? Vraag dan een gratis online 1 op 1 training van 30 minuten bij Leadfeeder aan. Uitsluitend voor relaties van BIG BANG! Boek hier zelf uw training!