Binnenstad Rotterdam verliest Icoon

Sinds 1 januari 2016 mogen bewoners, ondernemers en bezoekers met een oude auto de Rotterdamse binnenstad niet meer in. De DET (Datum Eerste Toelating) bepaalt welke auto wel en welke niet. Alle cijfers tonen aan dat onderscheid op basis van de DET helemaal niet bijdraagt aan schonere lucht in de Rotterdamse binnenstad. En fijnstof zit in de lucht en lucht houdt zich niet niet aan grenzen. De Gemeente Rotterdam verkoopt gebakken schone lucht. Dat moet begrenst worden!

Dat ik hierin niet alleen sta blijkt uit het burgerinitiatief van Niels van Ham en Sander Jongerius. Via hun website milieuzonerotterdam.nl en op hun community page op Facebook vertegenwoordigen zij de groep Rotterdammers die gedupeerd wordt door de Rotterdamse Milieuzone van Wethouder Pex Langenberg (D66). Deze liefhebbers van klassieke auto’s en youngtimers pleiten voor een milieuzone zonder symboolpolitiek, die echt zorgt voor schone lucht.

Als bewoner, ondernemer en youngtimer bezitter uit Rotterdam draag ik dit initiatief een warm hart toe. Al ben ik somber over de uitkomst. Sinds 2007 ben ik de trotse eigenaar van een Agavengrüne (Cactusgroene) Mercedes Benz W123 230E Automatic. De W123 werd geproduceerd in de periode 1976 – 1985. De auto werd zo populair dat er in de beginjaren sprake was van lange wachtlijsten, soms van wel meer dan twee jaar. Er was zelfs sprake van prijsspeculatie. Er zijn er in totaal 2.696.915 van geproduceerd. Voor zover ik weet de Mercedes Benz met de hoogste productieoplage ooit. De W123 bood een optimum aan veiligheid en technische perfectie. Ook al biedt de W123 nu op het eerste gezicht een enigszins Retro aanblik, ze hebben veiligheidskenmerken en constructiedetails die bij veel andere merken pas in de jaren negentig werden geïntroduceerd of nog steeds niet gebruikelijk zijn.

Vanaf 1 mei as. levert een bezoek aan de milieuzone van Rotterdam per W123 een fikse boete op. Dit terwijl de eenheidsworst-sjoemelsoftware-blikken en SUV-Slurpers lekker gassend de binnenstad in blijven rijden. Met pijn in mijn hart neem ik dan afscheid van mijn trouwe Duitse partner die altijd voor mij klaarstond en mij zover heeft gebracht. Rotterdam verliest als stad met dit afscheid een icoon uit de auto- industrie en -geschiedenis. De technologische moeder van alle veiligheid die de auto van nu te bieden heeft. Laten wij hopen dat de Milieuzone de groene moeder wordt van alle schonere lucht in de stad! Al heb ik zelf hier een hard hoofd in…

PS
Gemeente Rotterdam, stop met uw symboolpolitiek en ga gericht de dialoog aan met de bewoners en ondernemers in uw stad… Hulp met uw dialoog nodig? Neem contact met ons op!

Vindt jij de Mercedes Benz W123 ook een fantastische auto en woon en werk je in een gemeente met een wijzere en onbegrensde kijk op schone lucht? Mijn W123 zoekt voor 1 mei as. een nieuwe liefhebber. Neem contact op!